Start

Intro
Administratie
Diensten
Werkwijze
Tarieven
Informatie

Business to Business

Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BPM)

Als u een auto of motor importeert in Nederland moet u BPM, omzetbelasting en invoerrechten betalen. De omzetbelasting bedraagt 19% over de dagwaarde van de auto of motor. Komt uw auto niet uit een EU-land? Dan moet u invoerrecht betalen. Komt uw auto of motor uit een EU-land? Dan hoeft u geen invoerrechten te betalen.

BPM
Als u in Nederland een personenauto, motor of een bestelauto koopt of uit het buitenland naar Nederland brengt, dan moet u verschillende belastingen betalen. Eén van deze belastingen heet Belasting van Personenauto's en Motorrijwielen (BPM). BPM betaalt u vóór de inschrijving van het voertuig in het Nederlandse kentekenregister. Zolang de BPM niet is betaald, mag u niet met het voertuig over de openbare weg in Nederland rijden.

U moet BPM betalen in de volgende gevallen:
  • U laat een personenauto, bestelauto of motor in het Nederlandse kentekenregister registreren. Voor een bestelauto betaalt u BPM als deze op of na 1 juli 2005 voor het eerst in gebruik is genomen en u geen ondernemer bent of niet voldoet aan de ondernemersregeling.
  • U gebruikt als inwoner van Nederland een auto of motor die niet is geregistreerd in Nederland. U gebruikt die auto of motor op de openbare weg in Nederland. Voor bestelauto's geldt dit alleen als de bestelauto in gebruik is genomen op of na 1 juli 2005.
  • U woont in Nederland en u wilt langer dan 14 dagen in Nederland rijden met een personenauto, motor of bestelauto met een buitenlands kenteken die u in het buitenland hebt geleend, gehuurd of geleast.


kantooradres:
Cosara
Veraartlaan 8
2288GM Rijswijk

postadres:
Cosara
Hammarskjöldlaan 643
2286HS Rijswijk

telefoon: 070-2629404
mobiel: 06-33086411

Skype: Skype status

website: www.cosara.biz
e-mail: info@cosara.biz

Handelsregister: 34314195
Becon-nummer: 633343